Компанії Siemens і ЕМС домовилися про співпрацю в сфері підготовки та управління виробництвом електроніки на основі технології Opcenter Execution Electronics.

На першому етапі взаємодії МАКРО ЕМС впровадила Valor Process Preparation для технологічної підготовки виробництва. Це рішення дозволяє істотно скоротити терміни обробки вихідних даних від замовника і передачі замовлень у виробництво, забезпечує постановку нових виробів на виробництво з першої спроби і мінімізує простої обладнання SMT-ліній при переналадке.

Valor Process Preparation створює цифровий двійник вироби на основі вихідних конструкторських даних, а також цифровий двійник технологічних процесів виробництва вироби, включаючи монтаж, оплавлення, тестування та ін., Що дозволяє виявити потенційні помилки і проблеми виготовлення ще на етапі підготовки. Джерелом даних для Valor Process Preparation можуть служити CAD-файли: ODB ++, Gerber, P-CAD, Altium-Designer, Cadence Allegro і інші, а також BOM і PNP.

Для перевірки проекту в системі передбачено безліч інструментів: перевірки специфікації, перевірки корпусів з використанням бібліотеки Valor Parts Library (більш ніж 30 млн. Найменувань, дані постійно актуалізуються), аналіз збирання – DFA, аналіз тестованості – DFT, віртуальний монтаж компонентів на лінії (Virtual Sticky Tape), проектування шаблонів і багато іншого. Створення звітів за всіма видами перевірок дозволяє спростити взаємодію з замовниками по знайденим невідповідностей у вихідних даних.

Одна з ключових функцій Valor Process Preparation – створення керуючих програм на всі типи обладнання різних виробників. Розробка ведеться в рамках єдиного інтерфейсу і на основі єдиної бібліотеки корпусів компонентів з актуальними даними. Це істотно підвищує швидкість підготовки виробництва. Крім цього, Valor Process Preparation дозволяє з легкістю переносити програми з обладнанням одного виробника на обладнання іншого, що істотно полегшує процес запуску нових замовлень і переналагодження повторних замовлень.

«На жаль, далеко не всі замовники дотримуються правил розробки друкованих плат, – каже Олександр Катаєв, директор по автоматизації« Макро Груп ». – Це веде до збільшення термінів опрацювання документації інженерами і технологами, стає причиною виникнення помилок в процесі складання, що вимагає додаткових технологічних операцій. В кінцевому підсумку все це збільшує собівартість виробів і терміни їх виробництва. Від того, наскільки правильно спроектована друкована плата, безпосередньо залежить рівень здачі продукції з першого пред’явлення, що, в свою чергу, впливає на кількість дрібного внутрішньоцехового ремонту. Valor Process Preparation дозволяє цього уникнути – рішення значно спрощує і прискорює DFx аналіз, перевірку специфікацій, підготовку трафаретів, програмування обладнання та підготовку складальної документації. Зокрема, процес написання програм для машин зменшується в два-три раза.Valor Process Preparation об’єднує всі виробничі і інженерні процеси в єдину централізовану базу даних і забезпечує контроль внесених змін і версійність документації на виріб ».

«Valor Process Preparation – унікальний інструмент для підготовки виробництва, який швидко поширюється і окупається в найкоротші терміни. Це вкрай важливо для контрактного виробництва електроніки, де робота ведеться в умовах високої конкуренції та низьку маржинальність, – зазначає Дмитро Собянін, керівник галузевої групи Siemens Digital Industries Software. – Клієнти «Сіменс», що впровадили це рішення, відзначають істотне прискорення підготовки виробництва і зниження простою обладнання, що в кінцевому рахунку дозволяє їм випереджати конкурентів. Більш того, впровадження Valor Process Preparation – ідеальний перший крок до впровадження повнофункціональної MES-системи, оскільки воно забезпечує підготовку коректних даних для управління виробництвом. Ми віримо, що впровадження Valor Process Preparation дозволить «Макро Груп» закріпити лідируючі позиції на російському ринку з точки зору швидкості роботи, якості і вартості виконання замовлень, а також успішно конкурувати з контрактними виробниками електроніки в Європі ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *