Fujitsu продемонструє майбутнє штучного інтелекту (ІІ) в рамках щорічної конференції ISC, яка буде проходити з 16 по 20 червня 2019 року під Франкфурті, Німеччина.

На цьому заході компанія представить принципово нову розробку, яка оптимізує бізнес-процеси і реалізує на практиці весь потенціал ІІ. Крім того, у відвідувачів конференції буде шанс дізнатися актуальну інформацію про розробку і технічних характеристиках Fugaku – наступника суперкомп’ютера K.

На ISC 2019 компанія Fujitsu приділить особливу увагу технологіям глибинного навчання (Deep Learning) і штучного інтелекту, які відіграють все важливішу роль в реалізації інтелектуальної автоматизації в найрізноманітніших галузях. Глибинне навчання, яке використовує складні нейронні мережі для роботи з великими обсягами даних, допомагає прискорити навчання ІІ. Це дає додаткові переваги у вигляді підвищеної ефективності і більш низьких витрат на навчання ІІ, що допомагає створити нові можливості для додаткових каналів надходження доходів і розширити перспективи розвитку бізнесу.

Інноваційна система глибинного навчання Fujitsu AI Zinrai Deep Learning System, створена на базі чіпа Fujitsu’s Deep Learning Unit (DLU), розширює межі глибинного навчання, даючи потужний поштовх створенню нових рішень, за допомогою забезпечення в 10 разів вищої продуктивності на 1 Ват споживаної енергії порівняно з альтернативними рішеннями, доступними сьогодні. DLU демонструє такі високі результати роботи за рахунок зниження часу на навчання і перевірку ІІ-моделей, створюючи гіпотези і логічні висновки, які допомагають прискорити бізнес-процеси.

Ключові інноваційні розробки розширюють можливості сучасної технології глибинного навчання
Три ключових інновації допомагають Fujitsu розширити межі функціональних можливостей сучасної технології глибинного навчання, адже система Zinrai Deep Learning System пропонує більш швидке, просте і ефективне рішення для прискорення глибинного навчання. Ці три інноваційні розробки включають в себе сам чіп DLU зі спеціалізованим прискорювачем, Deep Learning Integer (DL-INT), адаптивний числовий формат, розроблений спеціально для глибинного навчання і забезпечує високу швидкість і точність обчислень, і нову спеціалізовану технологію доменних з’єднань, що забезпечує високу паралельну пропускну здатність для масштабних нейронних мереж.

В рамках конференції ISC ​​компанія також представить нову інформацію про технології та успіхи в області розробки Fugaku, наступника суперкомп’ютера K, спільно розробленого RIKEN і Fujitsu. Названий на честь гори Фудзі, суперкомп’ютер Fugaku спроектований таким чином, щоб забезпечити високу, якщо не максимальну продуктивність додатків для вирішення широкого кола соціальних і наукових проблем. Після завершення етапу проектування Fujitsu і RIKEN приступили до виробництва. Fujitsu планує випустити на ринок новий комерційний суперкомп’ютер з використанням технології, створеної в процесі проектування Fugaku. Світові продажі почнуться пізніше в цьому році.

Відвідувачі конференції ISC ​​зможуть познайомитися з Digital Annealer, новим підходом до комп’ютерних обчисленнями компанії Fujitsu на основі квантових технологій, який дозволяє вирішувати раніше нездійсненні бізнес-завдання. Digital Annealer оптимізує великомасштабні комбінаторні проблеми. Практичні приклади використання цієї архітектури включають в себе визначення оптимальної послідовності швів, створюваних роботизованим маніпулятором при виробництві автомобільних кузовів, зіставлення ризиків фінансових портфелів високоліквідних активів в умовах нестабільного ринку, планування в режимі реального часу оптимального маршруту переміщення автономних автомобілів з урахуванням дорожніх умов.

Відвідувачі ISC також зможуть дізнатися, як Fujitsu FAIR (Fujitsu Advanced Image Recognition) використовує передові функції розпізнавання зображень для поліпшення процесів контролю якості при виробництві за рахунок визначення місць відхилень від норми. А система AI Solver демонструє високу швидкість обробки даних для розв’язання складних проблем проектування. Рішення створено на базі серверів Fujitsu PRIMERGY M5 з новітніми процесорами Intel Scalable. Крім того, Fujitsu представить, що базується на штучному інтелекті, систему управління робочими процесами в гібридних середовищах за допомогою рішення Fujitsu Software Gateway, яке засноване на механізмі логічного висновку, що працює як в локальних, так і хмарних нейронних мережах.

Як говорить Гленн Фицжеральд (Glenn Fitzgerald), технічний директор компанії Fujitsu в регіоні EMEIA: «Цього року стенд Fujitsu на конференції ISC ​​дозволить відвідувачам зазирнути в майбутнє за допомогою цілого ряду презентацій інноваційних і проривних технічних досягнень. Разом з нашими новітніми технологіями, серед яких Deep Learning Unit, Fujitsu Digital Ann

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *