Інтернет речей розвивається протягом останніх декількох років, і він нарешті стане основним в 2018 році. IoT є простим поняттям, оскільки це просто взаємозв’язок між усіма пристроями у нашому домі та в нашому житті. Це означає, що у нас є інтернет-профіль, пов’язаний з нашим автомобілем, нашим холодильником і ванною.
Це також означає, що ми ніколи не маємо нашої інформації або персональних даних, оскільки вона завжди може бути з нами, і ми завжди можемо стежити за іншими пристроями в нашому житті. IoT також надає користувачам можливість більш точно контролювати себе, а також дозволяє отримати додаткові лазівки, які можуть експлуатувати хакери або інші подібні люди. IoT буде повністю революціонізувати наше повсякденне життя, і, таким чином, ви повинні бути в курсі всіх змін, які воно принесе.

Наявність серії взаємопов’язаних пристроїв може призвести до ряду щасливих речей, а також нещасних випадків. Більшість пристроїв безпеки для дому використовуватимуть IoT, щоб ви могли фізично відстежувати свій будинок під час прогулянки або побачити, хто знаходиться біля дверей, коли ви знаходитесь на роботі. Те саме буде працювати і для ваших транспортних засобів, тому ви зможете побачити, де знаходиться ваш транспортний засіб, і хто, чи що є поблизу. Це також буде застосовуватися до дітей, домашніх тварин та інших улюблених предметів, таких як велосипеди та ігрові приставки. Завдяки інтеграції штучного інтелекту IoT також забезпечить вас можливістю відстежувати своє власне життя, щоб вам не треба турбуватися про маленькі тривіальності повсякденного існування.

Інтернет речей спрямований на виявлення нового способу продуктивності та життя, який висвітлюється простотою та спокоєм. Можливість прочитати вміст свого холодильника,  або ж він може зробити це самостійно, дасть змогу автоматично замовити продукти, які йому потрібні, і які ви хочете, завдяки чому Ви позбудетеся великої кількості стресів, які постануть із спробою все запам’ятати одразу. Тепер ваш велосипед може мати камеру з обох боків, і вона матиме GPS-локатор, щоб ви завжди знали, де він знаходиться.

Телефони мають віддалене блокування та віддалений доступ до своїх камер, щоб ви не втратили його. Те саме стосується і вашої машини, і всіх інших ваших пристроїв. Це робить Інтернет речей більш, ніж просто вхідною фазою, оскільки вона прагне стати способом життя для всіх сучасних людей. IOT дійсно є практичною метою, що зробить життя для всіх людей трохи простіше.

Інша річ, яку слід знати про Інтернет речей полягає в тому, що це зробить життя дещо дешевше. Наприклад, зараз школи зможуть віддаляти свої класи та навчати студентів у всьому світі за вартість підключення до Інтернету. Оскільки більше пристроїв стають взаємопов’язаними і далі підключаються до Інтернету, ціна підключення стане дешевше.

Ілон Маск з Тесла вже розпочав запуск широкосмугових супутників у космос, який забезпечить доступ до Інтернету для найбільш позбавлених частин світу. Це дозволить людям з усього світу поділитися Інтернетом рівним чином, брати участь у всій інформації та здивуватися, що він може запропонувати. Це дійсно об’єднає нас усіх разом через Інтернет і зробить світ, який, здавалося б, не так далеко один від одного. Всі ми, як учасники, разом із нашими пристроями, є основною метою Інтернет речей.

Проте ризики все ще бувають достатніми, оскільки цей рівень взаємозв’язків також має аналогічний рівень сприйнятливості. Злочинні люди у всьому світі зможуть зламати речі набагато більш інтимними, ніж наші комп’ютерні файли. Хакери зможуть отримати доступ до наших камер та наших GPS-систем, щоб використовувати їх як важелі в експлуатаційній формі. Це означатиме, що людям доведеться стати, принаймні, комфортними у сфері кібербезпеки, оскільки його значимість значно зросте в 2018 році. Знання ризиків та кращих практик для користувачів та розробки програмного забезпечення може призвести до більш безпечного життя, що перешкоджатиме зусиллям зловмисних хакерів. Точно так само, як збільшуються вигоди, це робить ризики, але це ні в якому разі не повинно зупинити прогрес. Страх у місці прогресу не приведе нас ніде як народ.

Інтернет речей буде повністю змінювати наше життя, і в 2018 році зробить більше кроків для досягнення своєї кінцевої мети повного взаємозв’язку. Хоча це може бути нервовим процесом, технологічний прогрес майже завжди окуповується. Інтернет речей дасть людям по всьому світу доступ до інформації вільно та однаково. Це також полегшить наше життя і дасть нам більше відчуття контролю, щоб ми змогли нарешті наказати нам наше присутність в Інтернеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *