У 2016 році вітчизняна IT-індустрія, незважаючи на кризові явища в українській економіці, продемонструвала зростання на рівні в 10-15%, пише ц своїй статті для ZN.UA Дмитро Овчаренко, CEO компанії SBT Systems Ukraine.

За його словами, якщо в 2015 році валютні надходження від IT-сфери склали близько 2,4 млрд доларів, то за підсумками 2016 сума зросла до 2,8 млрд.

“Експерти відзначають, що за умови стабільності, тобто при відсутності радикальних змін бізнес-клімату, можна припустити, що зростання галузі збережеться в межах 10%”, – пише фахівець.

За його словами, зараз IT-індустрія розраховує на те, що в найближчі два-три роки, а краще – протягом п’яти років, ніяких потрясінь для неї не буде, верхня податкова планка буде знижена до 30-35%, а то й нижче .

“Що стосується позитивних світових трендів, які можуть поліпшити зростання, то це, наприклад, посилення імміграційної політики Дональда Трампа в США. Тепер, схоже, складніше буде отримати популярну для IT-шників візу H1B. І це, своєю чергою, пресингує американських замовників не запрошувати людей до себе в Штати, а самим іти в інші країни. Природно, одна з них – Україна. Другий позитивний момент, який може зіграти нам на руку, – якщо влітку ми отримаємо обіцяний безвізовий режим з ЄС”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що в українській IT-індустрії різко зросла активність силовиків, які за півтора року провели 50 обшуків в різних компаніях. Такі дані наводить галузева асоціація Digital Ukraine.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *