ДК «ФІНАМ» провела дослідження інвестиційної привабливості акцій Cisco Systems.

Аналітики вважають, що цифрова трансформація суспільства в зв’язку з глобальною пандемією виступить драйвером зростання бізнесу компанії в посткризовий період. Акції емітента рекомендується «Купувати» з цільовою ціною $ 49, потенціал зростання перевищує 9%.

Cisco Systems – американська транснаціональна компанія, один з найбільших в світі розробників і виробників мережевого устаткування. Операційна діяльність компанії ведеться за чотирма сегментами: інфраструктурні платформи, IT-додатки, безпека і послуги консультування і техпідтримки. Крім того, Cisco Systems відома власною системою сертифікації інженерів з комп’ютерних мереж, що має міжнародне визнання.

Більша частина продуктів і послуг Cisco має налагоджені канали збуту і реалізується через партнерів, в тому числі провідних провайдерів телекомунікаційних послуг. З точки зору географії велика частка продажів припадає на Америку, Європу, Близький Схід і Африку, і тільки близько 15% – на Азію.

Згідно з дослідженням, за підсумками третього фіскального кварталу виручка Cisco Systems знизилася на 7,6% (р / р) і склала $ 11,98 млрд, що на $ 130 млн перевершує консенсус-прогноз. При цьому чистий прибуток на акцію склав 79 центів і на 8 центів перевищив очікування ринку. Операційний прибуток залишився на незмінному рівні $ 4,2 млрд, чистий прибуток знизився на 2% до $ 3,4 млрд, показник валової маржі зріс з 64,6% до 66,6%. «У четвертому фіскальному кварталі компанія очікує зниження виручки на 8,5-11,5%, а чистий прибуток на акцію прогнозує в діапазоні 72-74 центи», – повідомляється в аналітичній записці.

Аналітики ДК “ФІНАМ” відзначають, що наслідки спалаху коронавірусу зробили деякий негативний вплив на фінансові результати компанії, проте викликана карантинними заходами стрімка цифрова трансформація найрізноманітніших процесів в суспільстві неминуче призведе до стабільного підвищення попиту на мережеве обладнання, інфраструктуру для відеоконференцій і комп’ютерну безпеку. На думку аналітиків, це допоможе Cisco успішно подолати кризовий період і вийти на новий рівень після завершення пандемії.

Акції Cisco Systems в 2019 році значно відставали по прибутковості від американського ринку в цілому, що було невиправдано з фундаментальної точки зору. При цьому на тлі поточної кризи папери втратили відчутно менше, ніж ринок в цілому. З огляду на, що Cisco впевнено зберігає лідируючі позиції в усіх ключових ринкових сегментах в глобальному масштабі, аналітики «ФІНАМ» впевнені в здатності акцій в повній мірі відіграти минулорічне відставання і продемонструвати прибутковість вище середньоринкової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *