Підприємства та організації можуть орендувати для своєї IT-інфраструктури фізичні та віртуальні сервери.

Фізичні сервери надаються в оренду із заданими технічними характеристиками, певною кількістю процесорів високої продуктивності, об’ємом оперативної пам’яті і жорстких дисків, які і забезпечують потрібні обчислювальні можливості. Повноцінний доступ до них надається віддалено, через Інтернет. Оплата послуг оренди фізичних серверів здійснюється з урахуванням їх технічних характеристик і конфігурації, розгорнутих операційних систем і додатків, а також рівнів SLA і стандартів дата-центру, також надаємо хмарний хостинг VPS.

Завдяки розвитку технологій віртуалізації на одному фізичному сервері можна розгорнути кілька віртуальних серверів, при цьому ресурси фізичного сервера можуть динамічно перерозподілятися між віртуальними машинами. Одним віртуальним машинам може надаватися більше ресурсів, ніж іншим. В процесі роботи різні віртуальні машини можуть бути навантажені і в більшій, і в меншій мірі. Динамічний перерозподіл ресурсів фізичного сервера виявляється зручним для простих web-додатків і сайтів. Оплата віртуальних серверів здійснюється заздалегідь, при цьому провайдер послуги стежить за тим, щоб ліміти обчислювальних ресурсів не перевищувались.
Віртуальні виділені сервери (Virtual Private Server, VPS) розгортаються на фізичних серверах. Вони гарантовано надають своїм власникам певні договором час роботи процесорів заданої продуктивності, кількість оперативної та постійної пам’яті. Скільки б обчислювальних ресурсів не використовувалося сусідніми віртуальними машинами, додатки власника віртуального виділеного сервера будуть використовувати їх обумовлену кількість. Жорстке розподіл ресурсів необхідно для стабільної роботи важливих корпоративних додатків. Такі рішення використовуються, наприклад, для зберігання архівів, конфіденційних даних або резервного копіювання. Оплата послуги надання VPS здійснюється заздалегідь, вартість визначається на основі обсягів гарантованих обчислювальних ресурсів.

Хмарні віртуальні виділені сервери розгортаються на територіально розподілених кластерах серверів. Це дозволяє надавати користувачам потрібні їм обсяги обчислювальних ресурсів у міру необхідності. Така архітектура рішення збільшує відмовостійкість і безпеку, а також надає хороші інструменти для балансування навантажень. Хмарні віртуальні виділені сервери забезпечують унікальні масштабованість і гнучкість. Збільшити або зменшити обсяги обчислювальних ресурсів для даного хмарного VPS можна протягом декількох хвилин. Такі рішення зручно використовувати у випадках, коли навантаження на сервери нерівномірна. Вартість оренди хмарних VPS розраховується на основі використаних обчислювальних ресурсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *