Згідно з дослідженням компанії Lenovo, кожен другий хоча б раз ставав жертвою кіберзлочинців.

Причому 61% користувачів інтернету впевнені, що з легкістю впораються з кібератаками. Ті, хто турбуються про безпеку в мережі, перш за все спантеличені захищеністю особистих даних (73%) і можливими фінансовими втратами (69%). У свою чергу користувачі менше бояться репутаційних втрат (26%) і зниження продуктивності роботи пристроїв (28%).

“За даними досліджень Lenovo, лише 3% інтернет-користувачів не бояться стати жертвами кіберзлочинів. Решта 97% – шукають способи захистити себе, але в той же час недооцінюють реальні загрози. 23% опитаних вважають, що звичайної обережності в інтернеті досить, щоб не втратити свої дані. Думаєте, тільки реальний світ може бути жорстоким і небезпечним? Сьогодні діти і дорослі все частіше піддаються загрозам в цифровому просторі. Створюючи пристрою Lenovo, ми піклуємося про безпеку наших користувачів. Наприклад, для цього розроблена уні Кальна система захисту ThinkShield. Доведено, що дані на наших пристроях на 99% менше схильні до поразки, ніж на інших. Однак дуже часто вирішальну роль у втраті даних відіграє банальний людський фактор “, – зазначає Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo в Україні.
Двухфакторная аутентифікація вважається одним з найнадійніших типів захисту інформації. У банківській справі використовують 73% користувачів, а ось для соціальних мереж – тільки 35%, ніж спрощують доступ кіберзлочинцям. Не менш надійною вважають біометричну аутентифікацію, її вибирає 54% користувачів. Найчастіше використовують відбиток пальця (43%) або ж розпізнавання особи (21%). Рідше – аутентифікацію по райдужній оболонці ока (6%) і за допомогою підпису (6%).

“Більшість створює сторінки в соцмережах ще до того, як дізнається про можливі загрози. Тому батьки і діти повинні вміти мислити критично і відрізняти потенційні небезпеки. Наприклад, всією сім’єю варто переглядати новий додаток, обговорювати потенційні небезпеки, а також встановлювати налаштування приватності і конфіденційності” , – зазначає Анна Носач, психолог і засновник школи дитячої безпеки “Life School”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *