Samsung продемонструвала те, яким чином інвестиції компанії і її лідируючі позиції в області штучного інтелекту, Інтернету речей і технологій 5-го покоління будуть основою для розвитку концепції «мережевого способу життя» – Connected Living.

Крім того, компанія представила свої майбутні платформи робототехніки на базі штучного інтелекту, які можуть використовуватися для вирішення повсякденних завдань, наприклад, допомагати літнім людям самостійно виконувати медичні процедури і контролювати стан свого здоров’я.

«У 2019 Samsung Electronics відзначає своє п’ятдесятиріччя, і протягом цих років ми залишаємося прихильниками повсюдного створення значущих інновацій для споживачів, – говорить Хен Сік Кім (HS Kim), президент і глава підрозділу споживчої електроніки Samsung Electronics. – У 2019 ми переходимо на новий рівень і використовуємо наші лідируючі позиції в галузі для того, щоб реалізувати нашу концепцію «Мережевого способу життя».

В основі запропонованої Samsung філософії «Мережевого способу життя» лежить концепція так званого «Інтелекту речей» – коли технології Інтернету речей, мереж 5G і штучного інтелекту працюють разом на самих різних пристроях, дозволяючи створювати комплексний призначений для користувача досвід. На своїй прес-конференції сьогодні на виставці CES в Лас-Вегасі компанія пояснила, як досягнення в області цих базових технологіях допомагають їй впроваджувати інновації в масштабах всього продуктового портфоліо.

З моменту уніфікації додатки SmartThings і запуску хмари SmartThings Cloud, екосистема SmartThings значно зросла. Кількість зареєстрованих користувачів SmartThings збільшилася на 220%, а число встановлених додатків зросла на 61%. Кількість партнерів екосистеми теж збільшилася – на 44%. Сьогодні споживачі можуть працювати з екосистемою SmartThings за допомогою пристроїв від провідних світових брендів, таких як Amazon, Google, Bose, Sylvania і Plume.

Samsung використовувала свої лідируючі позиції в телекомунікаційній галузі, щоб домогтися значних успіхів у розвитку мереж 5G і зробити цю технологію реальністю для користувачів. Samsung є найбільшим власником патентів в ETSI [1], і за станом на листопад 2018 року зареєструвала понад 2000 важливих патентів в області мереж 5G. Samsung – перша в світі компанія, що одержала дозвіл від Федеральної комісії зі зв’язку в США (FCC) на використання свого комерційного обладнання для мереж 5G. Технології та обладнання компанії використовуються для комерціалізації домашніх і мобільних мереж 5G найбільшими операторами в США і в Кореї, при цьому в даний час проводяться додаткові випробування нових мереж в Європі і Азії. Samsung також активно працює над тим, щоб зробити мережу 5G доступною для користувачів і має намір представити смартфон з підтримкою 5G в першій половині 2019 року.

Samsung вважає, що найбільша користь від штучного інтелекту досягається за рахунок демократизації і поширення рішень на його базі. Для цього компанія відкрила сім світових центрів, які розробляють технології штучного інтелекту, і впроваджує ці унікальні інновації в свої продукти і сервіси. А щоб Samsung мала доступ до найкращих і просунутим рішенням в цій області, підрозділ Samsung NEXT і Центр стратегій та інновацій Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) за минулі п’ять років інвестували свої кошти в більш 20 стартапів, які займаються штучним інтелектом.

Платформа Bixby створювалася як більш зручний і «розумний» спосіб для управління смартфоном Galaxy. Сьогодні вона перетворюється в масштабируемую відкриту платформу на базі штучного інтелекту, яка буде підтримувати все більше і більше нових пристроїв. Компанія оголосила про те, що інтелект Bixby тепер буде вбудований в нові QLED і преміальні телевізори 2019 модельного року, в «розумну» побутову техніку – наприклад, в холодильники, пральні машини, а також в кондиціонери, мобільні пристрої, акустичні системи зі штучним інтелектом і в інші продукти. Більш того, Bixby буде використовуватися в цифровому салоні нових автомобілів (в платформі Digital Cockpit) і в платформах робототехніки.

Компанії Uber, Ticketmaster і інші використовують Bixby, щоб зробити свої сервіси більш інтелектуальними. Сьогодні Samsung оголосила про те, що додаток iHeartRadio стало новим партнером компанії. І Bixby буде продовжувати розвиватися в міру приєднання до екосистемі нових партнерів, таких як Google.

Samsung також розповіла про свої базові принципи в області штучного інтелекту: справедливості (Fairness), підзвітності (Accountability) і прозорості (Transparency).

Samsung також представила ряд інновацій, які покликані оптимізувати і спростити виконання повсякденних завдань та пропонують ще більш персоналізований, унікальний досвід для кожного користувача, причому в тому вигляді, в якому це здатна зробити тільки Samsung.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *