IBM запустила Db2 Developer Community Edition, нове рішення для розробників, яке можна безкоштовно завантажити на сайті IBM.
Остання версія включає повний набір інструментів Db2 і дозволяє фахівцям оперативно створювати прототипи додатків, ефективно використовуючи при цьому всі можливості корпоративного видання Enterprise Edition. Користувачі можуть завантажити програмне забезпечення і почати завантаження і управління даними протягом 15 хвилин, незалежно від того, чи працюють вони на комп’ютерах або ноутбуках.
Db2 on Cloud – нова версія рішення Db2 on Cloud є повністю керованим сервісом, доступним в IBM Cloud. Нові характеристики технології включають в себе динамічну шкалу – «слайдер» для встановлення параметрів продуктивності та обсягу пам’яті. За допомогою простого кліка мишкою користувачі можуть миттєво змінювати масштаб, збільшуючи або зменшуючи продуктивність обробки даних і необхідний обсяг оперативної пам’яті. Таким же способом вони можуть збільшити обсяг пам’яті системи зберігання інформації. Новий сервіс дозволяє уникнути трудомісткого процесу узгодження і закупівлі додаткових обчислювальних ресурсів. Нове рішення Db2 on Cloud доповнює IBM Db2 Hosted, версію бази даних, розміщену в IBM Cloud.

JSON Support – IBM оголосила, що Db2 тепер підтримує JSON, формат документів з відкритим вихідним кодом, який використовує зручний для сприйняття мовою для переміщення об’єктів даних. JSON, звичайно застосовуваний в нових програмах, тепер може бути інтегрований в реляційну СУБД Db2, надаючи користувачам простий спосіб зберігання інформації з додатків. Розробники можуть використовувати свої SQL-навички для зберігання, управління і відбору даних JSON в системі Db2. Це знижує потребу в додатковому вивченні спеціалізованих сховищ інформації і дає можливість інтегрувати дані про мобільних і веб-активностях в аналітичних системах зберігання для подальшого отримання инсайтов про поведінку користувачів. Db2 оптимізує пошук даних JSON з підтримкою індексації, підвищуючи при цьому продуктивність обробки запитів.

Крім того, IBM розширює Db2 за допомогою архітектури Hybrid Transactional / Analytical Processing (HTAP). Це стало можливим завдяки технічному попередньою релізу підтримки вторинної індексації в оперативній пам’яті для технології BLU Acceleration. Використання в рішенні IBM Db2 механізму BLU Acceleration, розробленого для HTAP, дозволяє уникнути дублювання інформації. Він зменшує кількість вимог до обсягу пам’яті і час затримки, на відміну від інших баз даних. Вторинні індекси істотно підвищують продуктивність обробки деяких запитів для сховищ операційних даних і аналітичних систем зберігання, а також робочих завдань OLTP і HTAP. Користувачі вже сьогодні можуть протестувати можливості Db2 в своєму середовищі розробки додатків.

Рішення DB2 Analytics Accelerator for z / OS було також модернізовано за допомогою можливостей HTAP. Ці технології забезпечують вдосконалену обробку даних в режимі реального часу і спрощують структуру додатків, оскільки усувають необхідність управляти затримками в процесі дублювання інформації.

Db2 on Cloud Benchmark – IBM опублікувала новий тест оцінки продуктивності, який демонструє більш високу ефективність рішення в цілому, а по співвідношенню продуктивності і вартості воно в два рази перевершує хмарну СУБД Amazon Aurora, основного конкурента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *